Póñase-se connosco

Nacións Unidas

Nacións Unidas: o Alto Representante/Vicepresidente Josep Borrell para dirixirse á Sesión Especial do Consello de Seguridade e da Asemblea Xeral sobre Ucraína

COMPARTIR:

publicado

on

Do 22 ao 24 de febreiro, o alto representante/vicepresidente Josep Borrell (Foto) viaxará a Nova York para reafirmar a forza e o dinamismo da asociación UE-ONU na procura da paz mundial e buscar apoio internacional aos esforzos de Ucraína para conseguir unha paz xusta e duradeira.

Un ano despois de que Rusia iniciase a súa guerra de agresión contra Ucraína, o Sesión de emerxencia da Asemblea Xeral da ONU sobre Ucraína comezará o mércores pola tarde, onde o Alto Representante/Vicepresidente Borrell entregará un declaración en nome da UE sobre o proxecto de resolución da ONU sobre unha paz xusta en Ucraína. O discurso do Alto Representante/Vicepresidente comezará ás 22:00 CET (16:00 EST).

O xoves, o alto representante/vicepresidente Josep Borrell fará o seu enderezo anual ao Consello de Seguridade da ONU sobre a cooperación entre as Nacións Unidas e a Unión Europea Unión por invitación de Malta, que ostenta este mes a presidencia rotatoria do Consello de Seguridade.

En tempos de incerteza global, a UE e os seus Estados membros seguen sendo os socios máis fortes da ONU no ámbito da paz e a seguridade. Comprometémonos a garantir o liderado na promoción da cooperación internacional e un multilateralismo eficaz cunhas Nacións Unidas fortes no seu núcleo. O discurso do Alto Representante/Vicepresidente comezará ás 16:00 CET (10:00 EST).

Ofrecerase cobertura audiovisual dos seus compromisos EBS chilro.

Comparte este artigo:

EU Reporter publica artigos de diversas fontes externas que expresan unha ampla gama de puntos de vista. As posicións adoptadas nestes artigos non son necesariamente as de EU Reporter.

Trending